TIP JUNI-JULI 2019

      Reacties uitgeschakeld voor TIP JUNI-JULI 2019

Heb je een uitkering en geef je extra inkomsten niet door? Dan riskeer je terugvordering en een boete!
Klanten krijgen nog wel eens geld gestort op met name hun leefgeldrekening. Van ouders, een vriend of vriendin of iemand anders. Vaak gaat het om kleine bedragen. Dat moet je iedere keer doorgeven aan de uitkerende instantie. Dat noemt men Inlichtingenplicht. Vervolgens wordt je dan meestal voor datzelfde bedrag gekort op je uitkering. Kortom: het heeft geen enkele zin om geld van anderen te ontvangen op je rekening. Met name gemeenten controleren hier op als je een participatiewet uitkering hebt. De verantwoordelijkheid voor het doorgeven van extra inkomsten ligt bij jou als klant en niet bij je bewindvoerder. En vergis je niet. Als een gemeente gaat controleren over enkele jaren terug dan kan het opeens om grote bedragen gaan. Zo moest een klant ruim 7000 euro terug betalen. En er kwam nog eens een boete overheen vanwege het zich niet houden aan de inlichtingenplicht